Case Foredrag

Cecilie Smestad

Netlife, UX-rådgiver

Tina Bjørneby

Gjensidige, nettredaktør næringsliv

Fra tvil til tydelig tendens i utviklingen av nytt nettsted for Gjensidige

Gjensidige skulle oppgradere CMSet og flytte nettstedet ut i skyen, samtidig med implementering av ny merkevare. Sammen har vi har jobbet med brukerreiser som er viktige for kundene, og som oppfyller Gjensidiges forretningsmål.

Brukeropplevelsen for ulike målgrupper går på tvers av intern organisering – og målet var at brukerne ikke skal merke siloene, men bevege seg uhindret på nettstedet og få løst oppgaven hen kommer for.

For å teste ut hypotesene våre om hva som utgjør en bra brukeropplevelse, har vi skisset ut mulige løsninger som del av tverrfaglige workshops, vi har bygget løsningsforslagene med nye designkomponenter i klikkbare figmaprototyper og brukertestet dem i digitale brukertester.

Ved å brukerteste tidlige skisser av de nye nettsidene fikk vi testet hvordan komponenter skulle fungere, og vi så en tydelig tendens på hva som fungerte godt, og hva vi måtte jobbe videre med for å forbedre.

Om alt går etter planen, er nettstedet på lufta før konferansen!

Vi deler raust fra hvordan vi har jobbet, hvilke metoder og verktøy vi har brukt, og som en ekstra bonus får du bli med på nettredaktørens reise fra intern til ansvarlig redaktør – og en bratt læringskurve i UX-faget.

Om Cecilie Smestad

Cecilie er UX-rådgiver i Netlife og en forkjemper for brukertesting. I tillegg er hun over snittet begeistret for designsprintrammeverket, og har plukket det fra hverandre og satt det sammen igjen på alle mulige måter. Cecilie blir oppriktig lykkelig av sømløse brukeropplevelser og gleder seg stort over tjenester som bare funker!

I Gjensidige har hun jobbet som prosessfasilitator og moderator.

Om Tina Bjørneby

Tina Bjørneby er nettredaktør for Næringsliv i Gjensidige. Hun ble ansatt som praktikant i 2020, og har i rekordfart jobbet seg opp til stillingen som ansvarlig redaktør for bedrift- og landbrukssegmentet. Hun er utdannet innen Kreativ markedskommunikasjon fra Høyskolen Kristiania.