Foredrag

Eirik Hafver Rønjum

Conteir, gründer og rådgiver

Bølgen og havet – en fortelling om innhold i en digital tidsalder

Vi har snakket om det i mange år: Semantisk web, flerkanal, headless og frakoblet arkitektur. Vi har et språk for å snakke om det, og vi har teknologi for å realisere det – likevel får vi det ikke helt til. Vi fortsetter å mure innholdet vårt inn i nettsteder.

I dette foredraget vil lære mer om:

  • Hvordan innholdet ditt kan bli en del av et større økosystem
  • Enkle prinsipper for modellering av innholdet ditt
  • Om semantisk beriking – og hvordan innhold kan utveksles basert på et felles metadata
  • Hva som skal til for å lykkes

Alt vi bli presentert gjennom konkrete eksempler/case – i hovedsak fra helsetjenesten, men prinsippene vil være universelle.

Om Eirik Hafver Rønjum

Eirik er grunnlegger av – og rådgiver i – Conteir.

Eirik trives best der visjonære strategier møter konkrete produkter. Han har skrevet bøkene ”Slik lykkes du endelig med innhold på nett” og ”Digital strategi for alle”.

Han er i tillegg en av landets eksperter på digitalt innhold, har lang erfaring med digital brukskvalitet, elsker konseptutvikling og jobber også gjerne med informasjonsarkitektur.

De siste årene har Eirik jobbet utelukkende med innhold- og kunnskapsformidling innen helsetjenesten. Han er teknologisk kompetent, og omtaler seg selv som teknologioptimist. Han er ekstremt opptatt av å bruke pasienten som en positiv ressurs. For han er det to sider av samme sak: Teknologi utfordrer en helsetjeneste tuftet på industrielle prinsipper, og legger – paradoksalt nok – til rette for en mer menneskelig og effektiv tjeneste.

Eirik har ledererfaring fra en rekke større webprosjekter – både med personalansvar, som prosjektleder og som faglig ansvarlig. Han var også en av hjernene bak Singapore Spare Bank.

Rønjum har i tillegg god helsefaglig forståelse, og er en av Norges fremste eksperter på helsefaglig metadata og terminologi.