Foredrag

Tobias McVey

Nav, webanalytiker

Eilif Johansen

NAV, webanalytiker

Design innholdet ditt med innsikt

Hvilken innsikt trenger du for å jobbe med innholdet på dine nettsider og andre digitale flater, og hvordan skaffer du deg den?

Vinteren 2021 lanserte NAV en ny innholdsstrategi der bud 1 er at innsikt og brukerbehov skal ligge til grunn for alt innhold på nav.no.

I dette foredraget viser vi hvilke data vi bruker når vi jobber med innholdsdesign, litt om hvordan vi tester innholdet, og hva vi har lært hittil. Vi bruker eksempler fra arbeidet vårt på nav.no, og viser blant annet:

  • Hvordan vi får oversikt over innholdet på nav.no
  • Hva vi gjør med innholdet som ingen leser
  • Hvordan få oversikt over oppgavene til besøkende
  • Hvordan folk bruker innholdet vårt
  • Hvordan gjøre brukertesting av innhold i en pandemi
  • Verktøyene, de vi har bygget selv og hva vi har kjøpt
  • Søkeord og hvordan vi sammenstiller dem for innholdsdesign

Du kan forvente å lære både metodene og verktøyene vi bruker og hvordan du kan anvende dette på nettsidene dine. Foredraget egner seg både for nybegynnere og de som kan litt fra før.

Om Tobias McVey

Tobias er en statsviter som jobber med produktutvikling. Han har bakgrunn fra blant annet Opera Software og har i tillegg til å utvikle nettlesere også jobbet med utvikling av nettbutikker og offentligetjenester.

I dag arbeider Tobias som webanalytiker i NAV IT, og hjelper tverrfaglige team lage gode tjenester basert på brukerinnsikt, og bistår med valg av verktøy og metoder for innsikt.

Tobias har vært en optimist hele livet og blander en sterk analyseprofil med et like sterkt engasjement for historiefortelling. Han tror sterkt på at det er viktig å blande ulike metoder for å løse problemstillinger i livet.

Om Eilif Johansen

Eilif er et digitalt hode som brenner for brukersentrert utvikling og innovasjon. Han har bakgrunn som utvikler og selvstendig konsulent og har høstet erfaringer fra små og store virksomheter som han nå tar med seg inn i NAVs komplekse økosystem

Eilif tror på bærekraftige løsninger som handler om mennesker, teknologi og miljø, og trives i han kan ta ansvar for konseptutvikling, forbedring av eksisterende løsninger og utvikling av ny funksjonalitet.