Foredrag

Andreas Beining

Beining & Bogen

Dumme smarthus? Utfordringer med å designe og utvikle smarthus-apper

Du våkner opp til fuglekvitter (fra dine høytalere) og lukten av ferskbrygget kaffe, mens soveromslyset sakte øker i styrke for å gi deg en god start på dagen. Samtidig får du vite at du ikke trenger å ta med paraply idag, men solbriller.

Er det virkelig så enkelt med smarthus? Hvilken utfordringer finnes når man designer og utvikler IoT-apper? Hvorfor kan en enkel lysbryter plutselig bli skikkelig vanskelig å designe? Hvorfor sier appen at døren er ulåst, mens det ikke er tvil om at jeg står utlåst foran leiligheten min?

Etter å ha designet og utviklet flere apper for smartlåser, lysstyring og alarmsystemer, så har vi støtt på mange ulike utfordringer og (forhåpentligvis) løst dem. Vi har samlet våre erfaringer og forteller hvor viktig grensesnittdesign og gode tilbakemeldinger er for brukervennligheten.

Om Andreas Beining

Beining er daglig leder og UX-lead i Beining & Bogen. Han har jobbet med internett-­ og designfeltet i mer enn 16 år, både på gjennomførende og ledende nivå i OMG, The Farm DDB (Madrid) og Microsoft. Kunder inkluderer Kolonial.no, Godt Brød, ARK Bokhandel, Forbrukerrådet og Bluegarden. I tillegg er han foreleser i grensesnittdesign på Westerdals Oslo ACT.