Foredrag

Ida Nicoline Glosimot

Visma (Snart Vipps), tekstforfatter

Et veldig, veldig enkelt foredrag om å skrive enkelt

Kan du hjelpe meg med en liten formulering, sa Nicolai. Ja selvsagt, sa jeg. Kom bort hit, sa Nicolai. Så pekte han på skjermen sin: «Utnyttelsen av kostnadsreduserende tiltak, som ledelsen har definert som nødvendig, har resultert i en reduksjon i utgiftene». Jeg føler ikke det sitter helt, litt lang kanskje? Kanskje det, sa jeg. Hva prøver du å si? At ledelsen har funnet ut av hvordan vi kan spare kostnader, sa Nicolai. Kanskje du kan skrive det sånn, sa jeg. Hva da sånn, sa Nicolai. Sånn som du sa det nå, sa jeg. Blir ikke det litt uproft, sa Nicolai. Jeg vil jo gjerne fremstå som en ekspert.

Om foredraget

Det finnes mange kule former for eksperter. Min favoritt er de som forklarer komplekse ting på en måte som gjør at jeg skjønner det med én gang. Det er tidseffektivt. Jeg synes også det er ganske tillitsvekkende.

I dette foredraget lærer du (litt om) hvorfor språk er makt, og (litt mer om) hvordan du skriver tekster folk liker å lese.

Om Ida Nicoline Glosimot

Ida Nicoline er tekstforfatter i Vipps. Før hun begynte å skrive veldig, veldig enkle tekster i Bjørvika, jobbet hun 4 år i Visma. Tidligere har hun jobbet i mediebyrå og som journalist.

Hun går for tiden på Forfatterstudiet i Tromsø. Fra før av er hun utdannet tekstforfatter på Westerdals, og fullfører i 2024 en bachelor i klarspråk ved Universitetet i Oslo.

I desember 2022 lagde Ida Nicoline en adventskalender om godt språk på LinkedIn, og før sølvguttene sang julen inn hadde innleggene over 500 000 visninger. Liker du små drypp av skriveinspirasjon bør du søke opp «skrivejente» og følge henne på Instagram og LinkedIn.