Foredrag

Ingrid Hagelund

Making Waves, digital designer

Marte Mettenes

Making Waves, frontend utvikler

Først problem – så system

Designsystemer er et hett tema om dagen. En vanlig oppfatning er at det skal effektivisere og sørge for en helhetlig brukeropplevelse på tvers av digitale flater, men hva betyr det egentlig i praksis?

Vi ønsker å dele hvordan teamet bak Ruters designsystem jobber, hvilke utfordringer vi har hatt, samt hva vi har lært underveis.

Om Ingrid Hagelund

Ingrid er både journalist og designer. Hun elsker å trekke ut essensen fra store informasjonsmengder, både språklig og visuelt.

I løpet av tiden i Making Waves har Ingrid samarbeidet med kunder som ABB, Microsoft og Ruter. Hun er opptatt av at sluttbrukeren skal få en best mulig opplevelse og setter derfor brukertesting og universell utforming høyt på prioriteringslista. Ingrid er også nysgjerrig og setter stor pris på å jobbe på tvers av fagområder, slik at hun kan lære mest mulig av dem rundt seg.

Om Marte Mettenes

Marte er frontend utvikler i Making Waves, med stor interesse for grafisk design og interaksjonsdesign. Hun er opptatt av å utvikle løsninger som forenkler hverdagen til brukeren, og synes det er spennende å utforske hvordan innovative løsninger kan løse små og store problemstillinger.