Citona og Sigurd er nyutdannede designere og har jobbet i Bekk i halvannet år. Gjennom utdannelsen lærte de mye om det å gjøre en designprosess rent teoretisk, men det som møtte dem i arbeidslivet var noe helt annet:
- Det er mer enn bare brukerbehov som styrer det man lager
- På grunn av teknisk forvaltning er det ikke alltid det er hensiktsmessig å lage funksjonalitet, selv om det er enkelt og gir verdi for brukere
- Produktene man lager i arbeidslivet er “levende” og må kontinuerlig forbedres
- Som designer har man et helhetsperspektiv på produkt, team og prosess som gjør at man ofte blir en potet
- I en kompleks verden er det ikke alltid man klarer å designe det beste for brukerne, men det gjør en ikke til en dårlig designer.
Alle som ansetter nyutdannede designere trenger å forstå disse utfordringene for å hjelpe designere i å prestere best mulig. Citona og Sigurd deler sine erfaringer rundt utfordringene de har stått i og hva de har lært gjennom sitt første halvannet år som designere.
Om Citona Marie Rygg
Citona er en UX-designer i Bekk og startet sammen med Sigurd i august 2020. Hun har studiebakgrunn fra både Westerdals og Universitetet i Oslo, med en master i informatikk: design, bruk og interaksjon. Til daglig sitter hun hos SpareBank 1 der hun jobber med sparing. I tillegg jobber hun med å organisere, planlegge og gjennomføre fagdagene i Bekk som er en intern konferanse Bekk har tre ganger i året.
Om Sigurd Rognhaugen
Sigurd er en UX-designer i Bekk. Før han startet tok han bachelor og master i informatikk: design, bruk og interaksjon ved Universitetet i Oslo. Det siste året har han jobbet med eksamensløsningen på grunnskolen og videregående skole hos Utdanningsdirektoratet. Tidligere har han jobbet med høringer hos Utdanningsdirektoratet, samt flere prosjekter hos Vipps. I tillegg organiserer Sigurd UXCUP og jobber med rekruttering i Bekk.