Foredrag
Foto: Marte Lundby Rekaa

Eirik Hafver Rønjum

Netlife Research, Teamleder

Anders Olsen Sandvik

Netlife Research, Front-end utvikler

Headless is the new hipster

” Get your content ready to go anywhere because it’s going to go everywhere.”

Brad Frost

Tror du innhold og form er det samme? I så fall er tiden overmoden for en kraftig korreksjon.

De kule folka snakker nå om ”Strukturert innhold”, ”Headless CMS”, ”Decoupled CMS”, ”Adaptive content” og ”Content modelling”. Det handler om å tenke innhold løsrevet fra presentasjon. Det handler om såkalte hodeløse publiseringsløsninger – løsninger som ikke publiserer til en bestemt flate, men til usynlige API-er.

Lær mer om den nye vinen, hvordan den smaker, når den funker og når du bør velge noe annet.

Om Eirik Hafver Rønjum

Eirik er en av Yggdrasils favorittmennesker. Ikke bare er han en god formidler som ikke er redd for å snakke med store bokstaver – Han er jækla hyggelig også. Hafver Rønjum er en av disse som virkelig bidrar til å skape stemning og fagdiskusjoner rundt frokost- lunsj- og middagsbordet.

Eirik trives best der visjonære strategier møter konkrete produkter. Han har skrevet bøkene ”Slik lykkes du endelig med innhold på nett” og ”Digital strategi for alle”.

Utdannet innen medier, litteratur og språk, og med over 20 års erfaring som journalist og tekstforfatter, er Eirik en av landets fremste eksperter på innhold for web. Han elsker konseptutvikling, og jobber også gjerne med informasjonsarkitektur.

En relativt lite teknisk bakgrunn til tross: Eirik er svært opptatt av teknologi – en uvane han tilskriver Commodore 64, forært som julegave fra sin far tidlig på 80-tallet. Fra den tid har Eirik utviklet solid kompetanse om de teknologiske rammebetingelsene for webkommunikasjon.

Fotocredit: Marte Lundby Rekaa

Om Anders Olsen Sandvik

Anders er utvikler og jobber med å lage gode tjenester som folk liker å bruke.

https://www.netliferesearch.com/