Foredrag

Ingeborg Jensen

NRK, Fagansvarlig Brukeropplevelse

Hvordan involvere interessenter i komplekse spørsmål

Noen spørsmål er så komplekse og tekniske at det krever bakgrunnskompetanse for å kunne gi verdifulle svar. Samtidig krever store avgjørelser som påvirker mange i organisasjonen bred forankring, og derfor så mye involvering som mulig.

Eller er det alltid så enkelt?

For noen ganger vet man svaret på spørsmålet man har tenkt å stille i en workshop, og da burde man stille andre spørsmål til de man involverer.

Ingeborg skal fortelle om en strategiprosess for NRK.no der de ikke alltid lot interessentene være med å bestemme og heller brukte brukertestingsmetoder for å validere at retningen var riktig.

Om Ingeborg Jensen

Ingeborg er fagansvarlig for brukeropplevelse i NRK og konseptutvikler på NRK.no. Hun har vært i NRK siden 2020 og arbeidet med NRK.no siden april 2022, der hun jobber med strategi og brukerinnsikt for å sikre at små og store tiltak får positive konsekvenser for hvordan rikskringkastingen løser samfunnsoppdraget sitt.

Som fagansvarlig jobber hun for at alle designerne og produktlederne skal ha et inspirerende fagmiljø med lave skuldre og høye ambisjoner. Hun elsker en god diskusjon, spesielt de ekstra nerdete om design!