Foredrag

Petter Solberg

Forte Digital, Head of UX

Ikke design for eliten!

Vi er privillegerte. Vi er eliten.

Som designere og fagfolk i Norge har vi tilgang verdens beste IT-utstyr i jobben vår. Våre arbeidsgivere hører, med noen få unntak, på våre krav og ønsker om maskin, tilleggsutstyr og programvare. Er du maks uheldig har du kanskje en tre år gammel Macbook i stedet for årets modell med M-prosessor og superdupertrippel Retina™-skjerm.

Men speiler dette samfunnet? Fra hva slags enhet og i hvilke situasjoner opplever brukerne egentlig tjenesten din? Sitter brukerne også på en perfekt kalibrert skjerm? Har de verdens beste ergonomiske mus og hjemmekontor-setup? Og hva slags inntrykk sitter de igjen med når de forsøker å ta i bruk den nye, kule featuren du har designet via en utdatert nettleser på en ikke-så-smart-TV?

Som fagpersoner, la oss komme oss ut av boblen. La oss utfordre hverandre på hvordan vi arbeider med design og digitale løsninger i dag.

Om Petter Solberg

Petter er Design Director og Head of UX i Forte Digital. Han har tidligere jobbet som Manager & UX Lead i Netcompany og som Senior Interaksjonsdesigner & Teamleder i Creuna.