Foredrag

Daniel Jacobsen Hasan

Netlife, Senior Interaksjonsdesigner

Ikke lag dritt – etisk design for en bedre verden

Kan du bruke dark patterns for å få folk til å donere til veldedighet? Skal du lage et brukervennlig og lekkert design som får folk til å kjøpe mer klær de egentlig ikke trenger? Her trenger man noen prinsipper for etisk design!

Etisk design handler ikke bare om ikke å mislede folk – det handler om å se på faget vårt, på bransjen vår, kundene våre og produktene vi lager med et kritisk blikk. Det handler om hvordan vi jobber, hvilke brukere vi involverer i prosesser, og hvordan teamene våre er satt sammen.

Etisk design er universelt utformet og misleder ikke, det er menneskesentrert og skapt sammen med brukerne, det respekterer brukerens privatliv og data, og det har en tydelig grunn til å eksistere.

Daniel vil snakke om hva etisk design egentlig er, og hvordan vi faktisk kan jobbe på en etisk og bærekraftig måte med tydelige praktiske råd og retningslinjer.

Om Daniel Jacobsen Hasan

Daniel er senior interaksjonsdesigner hos Netlife Design hvor han har jobbet i snart seks år med kunder som Norwegian, Telenor, Gjensidige, Nav og mange fler. Han har bakgrunn som industridesigner fra NTNU, og jobbet noen år i Visma før han kom til Netlife.

I tillegg til å prøve å løse digitale problemer for folk, holder han foredrag om alt fra brukertesting til mangfold, og er vert for Netlifes månedlige fagarrangament Fagprat hos Netlife. Han er opptatt av mangfold, å teste det man lager, og å ikke lage dritt som brukerne hverken har bruk for eller klarer å bruke. Han har en flott kjæreste og ser som regel rundt 150 filmer i året.