Foredrag

Daniel Lange

Posten, tjenestedesigner og fagansvarlig for inkluderende design

Inkluderende Design – hvordan starte i en stor organisasjon?

Universell utforming og inkluderende design er og vil bli mer aktuelt fremover, spesielt da det kommer nye lovkrav fortløpende. Hvordan får du med deg en større organisasjon hvor noen ikke har hørt om temaet, andre tenker at det angår ikke dem, og de som ikke tar med et funksjonsvariert mangfold i sin innsikt?

Du får en enkel innføring i universell utforming, hvorfor dette er viktig, begrepene rundt dette, samt inspirasjon fra hvordan Posten har jobbet med tematikken: Fra god gammeldags forankring til tårevåte øyne av å bruke film som virkemiddel.

Du vil også sitte igjen med inspirasjon til virkemidler vi har brukt i Posten, hvordan de har fungert og veien videre. I tillegg til ideer til hva du kan gjøre på din egen arbeidsplass for å skape bevissthet rundt universell utforming og inkluderende design.

Bli med for å lære hvorfor universell utforming er nødvendig for noen, men bra for alle!

Om Daniel Lange

Daniel er fagansvarlig for inkluderende design og tjenestedesigner i Posten, hvor han har jobbet i 5 år etter studiene. Han har bakgrunn fra IT og design fra Universitetet i Oslo – altså en tjenestedesigner som også kan programmere 🤓

Han jobber i dag med Posten sine forskjellige logistikktjenester for privatkunder, hvor man møter både på fysiske og digitale kontaktpunkter internt og eksternt – som f.eks. hjemlevering, hentesteder, Pakkebokser, Norgespakke og mer. I tillegg fasiliterer han viktige kompetansehevinger i konsernet rundt universell utforming.