Foredrag

Lene Nævdal

Sopra Steria, Senior interaksjonsdesigner

Hva er Mixed Reality — og hvordan designer du for det?

Det er mye snakk om Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og sånt for tiden, men vet du egentlig hva disse greiene er for noe?

Her blir det snakk om Pokemon Go, Snapchat, simulatorer og hologrammer. Du får se bruksområder og viktige begrensninger. Vi deler våre erfaringer med å lage Mixed Reality (MR) applikasjoner innenfor helse og transport, og vil snakke om hvordan vi har laget eksperimentelle prototyper og nyttige applikasjoner som brukes jevnlig, sånn at du får vite hvordan teknologiene fungerer.

I tillegg vil du høre hvordan fremtiden kan komme til å se ut for oss som brukere, og som designere.

Spoiler alert: Dette kan bli aktuelt for deg mye raskere enn du tror.

Om Lene Nævdal

Lene Nævdal er en senior interaksjonsdesigner i Sopra Steria, der hun arbeider med Mixed Reality applikasjoner innen blant annet helsesektoren og jernbane. Hun har en sterk interesse for hvordan teknologien påvirker brukeropplevelsen, og hvordan vi kommer til å interagere med teknologi i fremtiden.

Lene har begynt å kjenne på utfordringene og mulighetene som ligger i å designe for denne typen cutting edge teknologi, og vil dele av de erfaringene hun har gjort seg. Samtidig vil hun oppfordre andre designere til å begynne å utforske teknologien allerede nå, da dette kan komme til å bli aktuelt for flere av oss, og kanskje raskere enn vi tror.