Foredrag

Anne Gundersen

SpareBank1, Fagleder Grafisk Design

Esben Slaatto

SpareBank1, Fullstackutvikler

Hvordan lage en økonomisk tjeneste på barns premisser?

24% av foreldre snakker med barna sine om sparing, mens bare 16% snakker med dem om forbruk.
49 000 unge har betalingsanmerkning, og antallet er økende.
Sparebøssene forsvinner og ingen bruker kontanter mer.

Gode økonomiske vaner læres gjennom praktisk bruk og dialog med foreldre. Dette var grunn-hypotesenene SpareBank1 hadde da de gikk i gang med å utforme en økonomisk tjeneste for barn.

Det store spørsmålet ble hvordan de skulle klare å lage en tjeneste som engasjerer på barnas premisser? Er barn interessert i å lære om penger når det finnes så mange spennende spill, YouTubere, memés og andre ting som kjemper om oppmerksomheten?

I dette foredraget deler SpareBank1 hva de har lært på veien til lansert tjeneste via kontinuerlig testing av hypoteser med både kvalitative og kvantitative innsikts-metoder.

Om Anne Gundersen

Anne er fagleder for Grafisk Design og jobber med å sikre god og helhetlig brukeropplevelse på tvers av SpareBank 1s løsninger. Hun har jobbet med brukeropplevelse og tjenesteutvikling i 10 år og brenner for problemløsning, smidige prosesser og for å skape verdi for både brukere og bedriften.

Om Esben Slaatto

Esben Slaatto er en relatvit nyutdannet fullstackutvikler utdannet ved Universitetet i Oslo. Mesteparten av tiden brukes i JavaScript økosystemet, der han trives aller best med React og React Native. Utforskning av nye verktøy og rammeverk er en av høydepunktene i hverdagen. Han liker å bidra til å skape gode brukeropplevelser og setter pris på å få ta del i alle aspekter av produkt- og tjenesteutviklingen.