Foredrag
Lars Hæhre

Lars Hæhre

Okse, Psykolog

UX og psykologi: Hva er det EGENTLIG vi driver med?

Skal vi skape gode brukeropplevelser må vi forstå hvordan mennesker fungerer. Samtidig vet vi at følelser er den viktigste drivkraften i mennesket når det gjelder opplevelser, handlinger og valg. Når 80-90% av alle valg vi tar styres av følelsene våre, blir det vesentlig å forstå hvordan produkter og tjenester påvirker brukeres følelser.

I UX-miljøet i dag er det lite fokus på makten følelsene har på beslutningsprosessene, ønskene og reaksjonene/handlingene til brukerne. For å kunne forstå hvorfor noen gjør noe – ikke bare observere at de gjør det – er det viktig å ha en forståelse for hvordan følelser fungerer.

I foredraget ønsker han å gi deltakerne mer faglig tyngde fra en psykologs perspektiv og fortelle om:

  1. Hvorfor gjør vi slik vi gjør – egentlig?
  2. Hvorfor er det viktig å forstå den egentlige grunnen til at folk gjør slik de gjør?
  3. Hvordan kan vi benytte kunnskapen om brukernes følelser for å gi dem en bedre opplevelse?

Dette foredraget hjelper deg å skape litt mer OPPLEVELSE i brukeropplevelsen.

Om Lars Hæhre

Lars er utdannet psykolog fra Universitetet i Bergen, men har alltid vært veldig interessert i teknologi. Derfor leter han kontinuerlig etter muligheter for å kombinere psykologi og teknologi.

I UX-byrået Okse er han faglig rådgiver i prosjekter som krever ekstra kompetanse innenfor psykologi, og er bl.a. med på brukertestinger for å ha eksplisitt fokus på brukerens psykologiske opplevelse under testingen.

I tillegg avholder han ofte faglige samlinger (ca. en gang i måneden) for det lokale UX-miljøet i Stavangerregionen. Her knytter han psykologiske tema opp mot UX. Samtidig er han en praktiserende psykolog og en stor del av hans daglige arbeid går med til terapi, og å holde undervisning og kurs i ulike tema innenfor psykologi.