Foredrag

Elen Haksø

Kantega, UX Designer

Signe Berg

Bouvet, UX-konsulent

Vi skal alle bli gamle – Husk å designe for eldre

Når dagens eldre går bort, vil neste generasjon eldre være digitalt kompetente, ikke sant?

Men hva skjer når neste generasjon eldre møter neste generasjon med med ny teknologi? Hva skjer når dagens unge i fremtiden møter alderdommens fysiske og kognitive anstrengelser?

For det er kjipt å bli gammel; Du får forverret syn, hørsel og mobilitet, samt usynlige kognitive funksjonsnedsettinger som medfører store utfordringer. Det blir hardere å lære seg nye ting, problemløse, være effektiv og bevare informasjon. Dette påvirker eldre digitalt.

I dette korte foredraget ønsker vi å

  • kaste lys på hva som skjer med digitale brukere når de blir eldre
  • hjelpe designere å bistå i den fortsettende eldrebølgen.
  • dele vår innsikt og praktiske tips til hvordan designe for eldre.

Om Elen Haksø

Elen jobber i dag hos Kantega i Oslo, og er for tiden utleid til Sparebank1. Hun har en Master i Interaksjonsdesign fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, og Bachelor i Mediedesign fra Høyskolen i Volda og Griffith University. Hun har også studert UX Design hos Noroff.

Om Signe Berg

Signe jobber i dag hos Bouvet i Trondheim, og utplassert hos Equinor. Hun har en Master i Interaksjonsdesign og Bachelor i Medievitenskap fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Hun har også studert ved SOAS University of London hvor hun har utdypet seg i blant annet religion, historie og asiatisk filmkultur.

Elen og Signe ble inspirert til å starte design for eldre-prosjektet etter å ha sett besteforeldrene sine slite med teknologi og brukergrensesnitt. Dette førte til en diskusjon om inkluderende design, eldre, isolasjon og digital kompetanse, som tilslutt endte opp som masteroppgaven; Design for Elders: Stimulating Inclusive Design for Digitally Lacking, Cognitively Impaired Elders in Digital Services and Products. Denne og mange av tipsene finner dere her: https://www.designforelders.com/