Foredrag
vegard haugstvedt
cecilie haugstvedt

Vegard Haugstvedt

Webstep, Frontend developer (& accessibility advocate)

Cecilie Haugstvedt

Computas, Testleder

WCAG 2.1 for deg og meg – 21 nye krav til Universell Utforming

Forskrift for universell utforming baserer seg på WCAG 2.0, en internasjonal standard med minimumskrav for nettsider og applikasjoner. Disse retter krav til tekstlige alternativer, gode kontraster, navigering med mer. Forhåpentligvis har vi alle nå begynt å følge disse når vi utvikler og videreutvikler tjenestene våre.

Men snart (sommeren 2018) kommer WCAG 2.1, en oppdatert versjon med 21 nye suksesskriterier. Her konkretiseres noen av anbefalingene i den nåværende standarden, men det kommer også mange nye krav. Flere av disse er rettet mot mobile enheter, men også påloggingsløsninger vil nå få egne krav.

Denne presentasjonen vil gi deg oversikt over den eksisterende standarden, nyhetene som kommer, samt illustrere hvordan WCAG bidrar til å gjøre weben bedre for oss alle.

Om Vegard Haugstvedt

Vegard er en erfaren frontend-utvikler og universell utformings-spesialist som trives best på «fronten av frontend», i skillet mellom utvikling og interaksjonsdesign.

Han er selv rød-grønn fargesvak og en sterk pådriver for å lage tjenester som alle kan bruke. Vegard mener at å utvikle universelt utformede tjenester handler om yrkesstolthet og godt håndtverk, ikke spesialtilpasning for marginale brukergrupper. Tvert i mot bidrar det til bedre tjenester for oss alle.

Vegard er stadig å finne på talerstolen på konferanser som JavaZone, Booster, Smidig og Mobile Era.

Om Cecilie Haugstvedt

Cecilie jobber som testleder i Computas og har kjempet for universell utforming siden første gang hun testet med en skjermleser for fire år siden. Hun har holdt en rekke foredrag om temaet og jobber for å få med universell utforming fra starten i alle prosjekter.