Workshop

Tone Dalen

Bouvet, Seniorkonsulent

Marianne Heggenhougen

Bouvet, tjenestedesigner

Fra lineær til sirkulær design – lær å designe attraktive tjenester som tar vare på ressursene

I denne workshopen skal vi bruke klær som inngang for å lære hvordan designmetodikk kan brukes for å skape attraktive sirkulære tjenester og forretningsmodeller som utfordrer dagens lineære bruk-og-kast økonomi.Du vil lære:
  • Systemkartlegging – En metode for å forstå det store bildet. Gjennom å zoome ut og inn får vi en bedre forståelse av systemet vi designer i og for.
  • Hva som kjennetegner sirkulære forretningsmodeller. Hvordan kan vi bruke sirkulære strategier for å slanke, bremse og lukke ressursbruken?
  • Metode for å tenke fra produkt til tjeneste. Hvordan kan vi gjøre klær til en service? Å gjøre produkter om til tjenester gjør det enklere å løsrive seg fra dagens lineære verdikjeder og tenke sirkularitet.
Må du være interessert i klær og mote for å ha glede av denne workshopen? Overhodet ikke. Vi har valgt klær som tema fordi klær er noe alle har et forhold til, og det er enkelt å tenke med for å lære og bruke nye metoder. Det eneste vi krever av deg er at du kommer påkledd.

Om Tone Dalen

Tone Dalen har lang og bred arbeidserfaring fra kommersiell-, ideell- og offentlig sektor hvor hun primært har jobbet med bistand, helse og miljø i ulike roller. Fagområdene hennes er tjenestedesign, forretningsdesign, kommunikasjon og ledelse. Tone er en allsidig innovasjonsrådgiver, prosessleder og kommunikator som liker å jobbe både strategisk og operativt.

Tone er glad i kompetansebygging og kompetansedeling. Hun er blant annet programleder i podkasten «Til tjeneste» – en podkast om tjenesteutvikling, og i podkasten «Bouvet bobler». Hun er dessuten kursleder i design thinking, og fagansvarlig for bærekraft i Bouvet. I tillegg er hun ekstern sensor for bacheloroppgaver i kreativ markedskommunikasjon ved høyskolen Kristiania.

Om Marianne Heggenhougen

Marianne er en strategisk, strukturert og kreativ designer som er god til å skape trygghet i prosjektene hun leder, og flink til hente ut potensialet i folka rundt seg. Hun er grunnleggende nysgjerrig på mennesker, og hvorfor folk gjør som de gjør.

Hennes engasjement ligger særlig i å utvikle tjenester og konsepter som gjør det enkelt for folk å ta gode valg, som er bra for kloden og som setter fart i den grønne omstillingen