Workshop
Alexander Perry

Nikhil Andre Luthra

Bouvet, Utvikler og selvutnevnt sjef på labben

Alexander Perry

Bouvet, Frontendutvikler

Martin Gravråk & Thor Bernhardsen

Bouvet, utviklere

Internet of Things (IoT): Lær å bygge din egen «dings»

Redd plantene med teknologi!

Du har en plante, men syns det er vanskelig å holde den i live? La oss bruke teknologi for å hjelpe deg med å beholde planten lenge!

I denne workshopen vil du lære å lodde din egen dings med en spesifikk mikrokontroller: ESP8266. Denne mikrokontrolleren tok verden med storm da den tilbød WiFi, analog GPIO og en haug av digitale GPIO-porter for noen få dollar stk. Tidligere måtte du ut med hundrevis av kroner for å få noe tilkoblet nett, men Espessif sin geniale chip gir deg tilkoblet dings uten å tømme lommeboken. Sammen med denne skal du lodde terminaler og koble sammen en fuktighetssensor. Programmeringen er ikke den mest avanserte, den har som formål å lære deg å lese data og sende ut på nettet slik at det kan brukes senere i visualiseringer.

Alle deltakere får utdelt en goodiebag som skal loddes, programmeres og tas med hjem:

  • ESP8266 mikrokontroller
  • USB kabel
  • Fuktighetssensor
  • Kretskort
  • Diverse kabling for å koble sensor og kretskort
  • Skruterminal

Ta med din egen laptop!

Om Nikhil Andre Luthra

Nikhil er et entusiastisk overskuddsmenneske som elsker å lage ting med teknologi. På labben til Bouvet har han og kollegaene hans blant annet laget den prisvinnende Zero Waste, som hjalp Viasat med å øke kundetilfredsheten med 275%

Om Alexander Perry

Alexander er en fremoverlent frontendutvikler som i tillegg til å levere for kunder også bruker mye tid i Bouvet’s lab for å teste ut ny teknologi. Opprinnelig fra Sandefjord og opptatt av å skape webprosjekter som er strømlinjeformede som en middels blåhval.

Han er også engasjert i Lær Kidsa Koding og oppfordrer alle yggdrasilere til å bidra med det de kan til det initiativet!

Om Martin Gravråk & Thor Bernhardsen

Martin har jobbet som systemutvikler i over 10 år, og har bygget systemer for alt fra bank og forsikring til olje og jernbane. Elsker konseptet med internet of things, og mener at hvis noe ikke har wifi så er det ikke verdt å eie. Dette har ført til at det meste i hjemmet inkludert tannbørste, belysning, baderomsvekt, seng, og kjøleskap er koblet på nett.Har vunnet flere priser for sitt IoT prosjekt; Zero Waste for Viasat, og er en av de bak Forbrukerrådets #toyfail hvor han avdekket svakheter i leker som blir solgt verden over.

Thor har lang og bred erfaring med datamaskiner og informasjonsteknologi. Karrieren startet da faren dro en Atari 800XL inn i huset i 1985. Smilet var bredt i ansiktet til en fem år gammel Thor, som gjennom tidene har lekt, programmert og lodda flere spillkonsoller. I dag er han utvikler i Bouvet, og bidrar i prosjekter som trenger hans ekspertise. Elsker også pistasjis uten pistasjnøtter i seg.