Workshop

Preben Aas

Bekk, Senior Designer

Ragnhild Finsveen Liven

BEKK, senior Designer

Introduksjon til atferdsdesign

Forretningskrav og antakelser er ofte utgangspunktet når vi skal designe noe nytt eller forbedre noe. Med en slik tilnærming er det vanskelig å vite om man designer noe brukeren faktisk trenger. Når vi i tillegg ofte støtter oss på innsikt som baserer seg på hva brukeren sier at hen gjør, i stedet for hva hen faktisk gjør, blir vi stuck i en sirup av antakelser fra alle hold. Derfor trenger vi alle å bli bedre på adferdsdesign: en metodikk, filosofi og prosess som tar utgangspunkt i hvordan folk egentlig handler.

Vi kan sikre at vi lager de riktige tingene, ved å sette reell adferdsdata i sentrum. Når vi vet hva vi skal lage, kan vi videre sørge for at løsningen blir utformet på en riktig måte.

I denne workshopen inviterer Preben og Ragnhild deg inn i den fantastiske adferdsdesign-verdenen. Innledningsvis vil du få en introduksjon til hva adferdsdesign er, hvor det kommer fra og hvordan andre designere har benyttet denne prosessen med stor suksess. Deretter skal vi løse case i grupper for å bryne oss på adferdsdesign i praksis. Dere skal benytte spennende verktøy som er utviklet basert på forskning på menneskelig adferd og psykologi.

Vel møtt!

Ragnhild og Preben – to interaksjon- og tjenestedesignere i Bekk har begge vært en del av faggruppen “Psykologi og adferd”, hvor de dykket ned i temaer som stress, motivasjon, kognitive bias, eksperimentering og ikke minst: adferdsdesign. Nå ønsker de å dele sin spennende lærdom med dere!

Om Preben Aas

Preben har mastergrad fra Universitetet i Oslo og har jobbet med kunder som NAV, for eksempel med løsningen for permittering og lønnskompensasjon som kom i starten av Korona. Han har laget tjenester for prester med dødsbudskap i Den norske kirke, og jobber nå med å gjøre Statens vegvesen datadrevet.

Om Ragnhild Finsveen Liven

Ragnhild har en master i industridesign fra NTNU. Hun har tidligere jobbet i SpareBank 1 Forsiking med pensjon for bedriftsmarkedet. I dag sitter hun hos Entur og jobber med de selvbetjente flatene som de tilbyr.