Workshop
Andrea Rognan, samtaledesign

Andrea Othilie Rognan

Sopra Steria, Samtaledesigner og UX-skribent

Samtaledesign: Hvordan skape sympatiske chatbots og smarte assistenter.

Robotene kommer!

Vi skal snakke mer med maskinene våre for å gjøre hverdagen enda enklere. Chatboter og smarte assistenter lover oss naturlige og menneskelige samtaler. Det hele skal være enkelt, uanstrengt og effektivt.

Samtaledesign — eller Conversational Design — er en betegnelse for hvordan vi jobber med innhold og UX i samtaleplattformer.

I denne workshoppen får du ta del i noen teorier Sopra Steria har utviklet og testet. Du får ta del i deres gode – og dårlige – erfaringer, slik at du kan unngå å gjøre samme feil.

VI går gjennom hva samtaledesign er og viser til eksempler fra prosjekter. Du får også mulighet til å prøve deg hands on på samtaledesign med noen enkle skriveøvelser.

Om Andrea Othilie Rognan

Andrea er UX-skribent og samtaledesigner i Sopra Steria hvor hun for det meste jobber med innhold i chatbots, smarte assistenter og andre samtaleplattformer. Hun hjelper også folk som skriver for samtaleplattformer for første gang med tone og stil, innholdsstrategi og brukertesting av innhold.

Hennes ønske er å senke terskelen for å samarbeide om tekst og gjøre skriving litt mindre anstrengt for alle som jobber med brukeropplevelser, ikke bare skribenter.

Når hun jobber med samtaledesign legger hun til rette for en avslappa og inkluderende dialog mellom de som skriver, og har trua på at det vil inspirere alle til å tenke nytt om samtalen med brukerne.

Som tidligere tekstforfatter og redaktør har hun jobbet med alt fra innholdsmarkedsføring til forskningsjournalistikk. Hun har en master i moderne retorikk og språklig kommunikasjon fra Universitetet i Oslo, og er håpløst nysgjerrig på hvordan språk fungerer.