Workshop
simen sommerfeldt

Jan Håvard Skjetne

Sintef Digital, Seniorforsker

Simen Sommerfeldt

Lær Kidsa Koding & Bouvet, Primus Motor & CTO

Hjelp Politiet med å fange tyver på Yggdrasil – med teknologi fra Lær Kidsa Koding! (NM i prototyping)

Politiet trenger smarte konsepter for å fange tyver og holde orden i samfunnet. Det er nyttig for designere å lære mer om hvordan tingenes internett og roboter kan lages og programmeres. Lær Kidsa Koding trenger flere til å hjelpe med kommunikasjon. I år vil workshopen “NM i prototyping” virkelig få nytt innhold!

Prototyping er viktig verktøy for alle som jobber med interaksjonsdesign. I år vil deltagerne lære hvordan raskt utvikle prototyper ved hjelp av micro:bit (http://microbit.org/no/), saks, papir, noen sensorer og led-lys. Dette er verktøy som ALLE kan bruke og som har nok funksjonalitet til å gi oss prototyper som kan vise viktige aspekter ved konsepter som skal utvikles.

Workshopen skal kjøres etter modell av UDIRS «Ubrukelige Roboter», og Politiet gir oss et oppdrag som case for prototypingen. Samtidig får du vite litt om Lær Kidsa Koding.

DU vil som deltager samtidig bli med i konkurransen om å bli Norgesmester i prototyping og vinne ære og fine premier.

Krav:
Interesse for å lage ting
Fordel med en PC/Mac

Om Jan Håvard Skjetne

Jan Håvard er forskningsleder for Human Computer Interaction gruppa ved SINTEF. Han har arbeidet med involvering av brukerne og interaksjonsdesign fra tidenes morgen (30 år).

Som seniorforsker ved Sintefs digitalenhet er Jan Håvard Skjetne helt på the cutting edge av hva som skjer innen digital nyvinning. Hans seneste publikasjoner involverer blant annet «Sensing the IoT» og «Next generation public services»

Jan Håvard har også vært hovedmannen bak NM i prototyping i en årrekke.

Om Simen Sommerfeldt

Simen Sommerfeldt er CTO i Bouvet og jobber om dagen mye med kunstig intelligens og GDPR. I fritiden er han ildsjel I Lær Kidsa Koding!