Workshop

Annette Haugen

VISFAS, fasilitator og underviser

Visuell fasilitering

En introduksjon til visuell fasilitering som metode med fokus på tegneteknikker og bruk av visuelle verktøy i prosesser.

Visuell eller grafisk fasilitering er helt overordnet håndtegnede presentasjoner som kombinerer ord og bilder.

På kursene i visuell fasilitering lærer du tegneteknikker og visualiseringsmetoder som gir deg et effektiv og lett tilgjengelig verktøy. Visualiseringer øker innlæringen, hjelper på hukommelsen og engasjerer deltakerne/mottakerne.

Bilderesultat for annette haugen grafisk facilitering

Om Annette Haugen

Annette er fasilitator, grafisk fasilitator og underviser. Hun veksler mellom å designe og fasilitere prosesser, lage grafiske recordinger og undervise i grafisk fasilitering og fasilitert møteledelse i både Danmark og Norge. Hun har sin base i Århus, hvor hun bor sammen med sin danske samlever og deres barn. Opprinnelig er hun trønder og pendler til Norge i forbindelse med oppgaver.

Annette har undervist over tusen kursdeltakere i grafisk fasilitering på åpne og bedriftsinterne kurs. Annette synes selv at hun har verdens beste jobb og synes det er den største fornøyelse å bli kjent med sine kursdeltakere og lære de tegneteknikker, praktisk prosessdesign og hvordan visuelle elementer kan integreres i den enkeltes jobb.

​Annette har en mastergrad i journalistikk fra Danmarks medie- og journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Hun har også en bachelorgrad i politikk, administrasjon og samfunnsfag. Hun er videreutdannet i coaching, fasilitering og grafisk fasilitering.