Workshop
Elen

Elen Haksø

Kantega, UX-designer

Helene Storstrøm

Kantega, Senior visuell og UX-designer

Alt er lov! La oss bryte noen lover

Har du noen gang tatt i bruk en skikkelig bra tjeneste, men så klarer du ikke helt sette fingeren på hva det er som gjør den bra? Eller brukt en utrolig dårlig tjeneste, hvor ting åpenbart ikke er gjort helt «etter boka»?

Vi bruker alle normer og konvensjoner for å utforme digitale løsninger, både bevisst og ubevisst. Ikke alle vet at det finnes en samling av disse, bedre kjent som UX Laws eller UX lover, som mannen Jon Yablonski har samlet i boka «Laws of UX». Tiltross for et formelt navn, er ikke disse UX lovene lovfestet, men heller en slags samling av etablerte og uoffisielle normer og konvensjoner.

I denne workshoppen gir vi deg en innføring i UX lovene – før alt er lov! For her blir det konkurranse om å lage den dårligste brukeropplevelsen, ved å være bevisst på hvilke UX lover som brytes. Vi lover en gøy workshop litt utenom det vanlige, med materiell du får med deg hjem og morsomme erfaringer i baggasjen. Mulig du også stikker av med en premie, hvem vet?

Om Elen Haksø

Elen er UX-designer hos Kantega i Oslo, og jobber for tiden med bedriftsnettbanken Sparebank 1. Hun har en Master i Interaksjonsjonsdesign fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, og Bachelor i Mediedesign fra Høyskolen i Volda og Griffith University. Hun har også studert UX Design hos Noroff.

Etter jobb finner du henne ofte med kamera i hånda, eller på tur i skogen med hunden Ted og hesten Rosie.

Om Helene Storstrøm

Helene er senior visuell og UX-designer hos Kantega i Oslo, og jobber for tiden med Posten sin app. Hun er utdannet designer med både bachelorgrad og fagbrev, i tillegg har hun også et årsstudium med læringspsykologi i sekken. Dette gir henne et unikt perspektiv som designer. For med dette kan hun kombinere atferd, design og teknologi når hun jobber med løsninger for å finne ut hva som er best for brukeren.

Etter jobb finner du henne ofte ute på treninger med hunden Yenko, som hun også konkurrerer aktivt med i en rekke hundesporter.