Lek mer for å lære og erfare

Kristin Kokkersvold fra Studio Netting

Som barn bruker vi lek og eksperimentering for å lære og erfare. Leken er med på utvikle kreativiteten, og evnen til å løse problemer. Etter som årene går leker vi mindre og mindre. Hvorfor leker ikke voksne mer?

Under lockdown startet jeg på en kunstskole. En sånn typisk skole med mange damer på 40+ med papegøyeøredobber.

I dette foredraget deler jeg hvordan dette sideprosjektet utviklet seg, og hvordan et analogt prosjekt har påvirket meg på jobb. Du får høre om avslutningsoppgaven min som tar for seg hvorfor voksne slutter å leke.

I avslutningsoppgaven ville jeg bryte ut av formatene lerret og papir som vi hadde jobbet med på skolen. Jeg ville bruke teknologi i kunstverket mitt, og jeg ville at publikum skulle interagere med kunstverket.

Resultatet ble en installasjon; et interaktivt diorama(titteskap). Dioramaet har mange malerier montert tredimensjonalt med lys, motorer, strømledende maling, sensorer og knapper koblet til et par Arduinoer slik at tilskuere kan leke og utforske kunstverket. Jeg tenkte jo som Pippi, at det har jeg ikke gjort før – så det klarer jeg helt sikkert!

I dette foredraget får du høre om veien min fra idé til ferdig installasjon. Du får høre om alt jeg lekte med, utforsket, lærte og feilet i, om å ta seg vann over hodet, om å være uredd, om et aldri så lite sammenbrudd og forskjellen i hvordan voksne og barn tilnærmet seg installasjonen på utstilling. 

Sal 3

Tirsdag

Kristin Kokkersvold setter opp dioramaet sitt

Om Kristin

Kristin er daglig leder av Studio Netting, og har jobbet som interaksjonsdesigner siden før det var et begrep.

Kristin kan også beskrives som kunstner, designer, gründer, juryleder, nerd, vinfluencer og DJ. Hun er en av disse spennende menneskene som alltid har et nytt hemmelig talent bak det gamle. Litt av hemmeligheten bak alt hun holder på med er at hun tør å leke, og vi gleder oss til å lære litt mer om den delen.

Flere lignende foredrag