Foredrag
kekka

Kristin Kokkersvold

Studio Netting, Strategisk designer og Daglig leder

Lek mer!

Som barn bruker vi lek og eksperimentering for å lære og erfare. Leken er med på utvikle kreativiteten og evnen til å løse problemer. Etter som årene går leker vi mindre og mindre. Hvorfor leker ikke voksne?

Under lockdown startet jeg på en tegne- og male-«skole». Sånn typisk kurs med mange damer på 40+ med papegøyeøredobber.

Jeg har lyst til å dele hvordan dette sideprosjektet utviklet seg, om avslutningsoppgaven min og hvordan et ikke-digitalt tegne/malekurs har påvirket meg også i jobb. Jeg vil fortelle om avslutningsoppgaven min som tar for seg hvorfor voksne slutter å leke gjennom en interaktiv historie uten start og slutt med temaet: Naturen er magisk.

Jeg ville bryte ut av formatene vi hadde jobbet med i de to årene på skolen (lerret, pair), jeg ville bruke teknologi i verket mitt og jeg ville at publikum skulle interagere med kunstverket. Resultatet ble en installasjon; et interaktivt diorama(titteskap) hvor mange malerier er montert tredimensjonalt med lys, motorer, strømledende maling, sensorer og knappet koblet til et par Arduinoer slik at tilskuere kan bli en deltaker i verket, en deltaker som leker og utforsker. Jeg tenkte jo som Pippi, at det har jeg ikke gjort før – så det klarer jeg helt sikkert!

Jeg vil dele erfaringer fra alt jeg lekte med, utforsket, lærte og feilet i, om å ta seg vann over hodet, om å være uredd, om et aldri så lite sammenbrudd og forskjellen i hvordan voksne og barn tilnærmet seg installasjonen på utstilling. 

Om Kristin Kokkersvold

Daglig leder, kunstner, designer, juryleder, nerd, DJ. Kristin er en av disse spennende menneskene som alltid har et nytt hemmelig talent bak det gamle. Litt av hemmeligheten bak alt hun holder på med er at hun tør å leke, og vi gleder oss til å lære litt mer om den delen.

Til daglig driver hun det lille designstudioet Studio Netting. Hun står også bak designprofilen til Yggdrasil!